vrijdag 19 september 2014

De houtskelet - deel 1

Hij stond er maandag, woehoe! Eindelijk actie daar vanachter. Op de eerste dag hebben ze de voorzetwandjes gezet tegen de muren van de buren en de roostering van het dak gemaakt. Ineens was er weer een ruimtegevoel en stond je niet meer buiten.
Dinsdag werd de osb op de roostering gelegd, een beetje in helling zodat het regenwater afgevoerd kan worden naar de goot. En de dakkoepel kreeg ook een plaatsje. Zo krijg de tussenruimte tussen keuken en zithoek toch ook wat licht. 


In de achtergevel moesten ook nog 2 kleine wandjes komen en daartussen is er nu lekker veel plaats voor een groot schuifraam.
Woensdag werd er roofing gebrand op het dak om alles waterdicht te maken en werden de dakranden met de buren ook afgewerkt. Ook al een paar onderdakplaten tegen de achtergevel en dat was het dan voor deze week. Volgende week komen ze terug om verder te werken aan de gevelbekleding en de dorpel voor het schuifraam. En dan kan mijn raam eindelijk opgemeten en gefabriceerd worden.

De roofing lag ook net op tijd op het dak, want gisteren heeft het weer goed geonweerd en geregend. Met bijhorende modderpoel in de tuin want mijn regenpijp is nog niet aangesloten op de riolering, dus al dat water komt weer in de tuin terecht. Maar gelukkig komt er niks meer binnen. Dat was dan ook meteen een goede test voor het nieuwe dak om te zien of alles waterdicht is. 

1 opmerking:

Een reactie is altijd leuk!