zondag 3 augustus 2014

De vloer is eruit!

Van maandag tot vrijdag werd er hier weer hard gewerkt. Maandag begonnen we met de vloertegels uit te breken. En dan telkens met de kruiwagen naar de groeiende puinhoop in de garage brengen. 's Avonds waren alle tegels eruit. Onder die tegels lag dan een dun laagje zand en daaronder een dikke laag chape. Daar waren we dus ook weer even mee bezig. 
Eens de chape eruit was moesten we nog zo'n 15cm zand uitgraven om plaats te maken voor alles wat er in de plaats zal komen (beton, isolatie, chape en vloerafwerking). Tot woensdag waren we hier mee bezig. Ocharme onze ruggen.

Het enigste probleem dat we tegenkwamen was een lek ergens bij de regenpijp, na een stortbui stond er ineens water binnen, dat moet dus zeker nog opgelost worden voor de beton gestort wordt.

Erna nog een paar deuren uitgebroken en donderdag kropen papa en ik op het dak van de garage om de roofing te verwijderen. Dat ging een stuk moeilijker dan gedacht, er lagen wel 5 lagen op elkaar en dat woog verschrikkelijk veel. Na heel wat getrek en gesleur kwam het toch stukje per stukje los. Maar wat een gevecht was me dat. Tot nu toe het zwaarste dat we al hebben moeten doen.
Dan hebben we het dak van de veranda er ook al afgehaald, de schutting afgebroken en vrijdag konden we dan weer 4 keer op en neer naar het containerpark met alles dat we afgebroken hebben. In totaal hebben we zo'n 750 kilo roofing van het dak gehaald. 

En dit is al de rest van het puin/zand dat we verzet hebben:

Morgen komt de aannemer en die zal dan starten met de echte afbraakwerken. Spannend.

2 opmerkingen:

  1. Ja hallo, serieuze werken! Ben benieuwd naar de vorderingen, veel succes én stof :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Awel, ik vind dat ongelooflijk courageus van jou. Chapeau!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!