zaterdag 26 juli 2014

Fase 2 is begonnen!

Na enkele maanden van rust is het hier weer tijd om er terug in te vliegen. Nu dat de zolder en de verdieping klaar zijn, is het gelijkvloers aan de beurt. En daar moet heel wat gebeuren!
Er gaat een nieuwe achterbouw komen voor de keuken en de eethoek en in het bestaande gedeelte wordt er een nieuwe vloer gelegd, isolatie, nieuwe elektriciteit, sanitair,... De hele mik-mak dus.

Na het bouwverlof begint de aannemer met de afbraak van de garage en de veranda. Maar voor hij daar aan kan beginnen, moeten we er eerst voor zorgen dat alles gestript is en de vloertegels zijn uitgebroken en het zand uitgegraven.

Voor het bouwverlof werd het gas en het water al afgesloten op het gelijkvloers (zodat ik vanaf nu mijn afwaswater in de badkamer moet gaan halen). En deze woensdag begon ik, samen met de ouders, aan het echte werk. Eerst moesten we alles wat beneden nog stond naar boven verhuizen. Alles herschikken tot dit, mijn nieuwe 'temporary living quarters' voor de volgende maanden.
de bureau werd nu ook tv-ruimte en logeerkamer
de logeerkamer werd een tijdelijk keukentje
Eens beneden alles leeg was, begonnen we met het behang af te halen. En wonder boven wonder ging dat super goed, in tegenstelling tot de dagenlange strijd met het behangpapier boven, ging het er hier in een paar uurtjes vanaf, hallelujah! Stonden we meteen voor op schema :). De volgende dag werd het restje keuken dat nog overschoot afgebroken, samen met enkele deuren en voorzetwanden. En dan moesten we alles in de garage nog weghalen. De volgende dag nog een paar trips naar het containerpark en we waren rond met het strippen. 

Het resultaat van 3 dagen werk:
de living en wat er nog overblijft van de oude keuken

de veranda en een tuin vol afval voor het containerpark

Next up: vloer uitbreken. Dat is voor maandag, wanneer we een piqueur in ons bezit hebben.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien! Ik ben benieuwd naar de vorderingen en natuurlijk het eindresultaat ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laat jullie maar gaan :-), goe bezig!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!