zaterdag 23 augustus 2014

Een betonvloer en muurtjes

Maandagmorgen stond de ruwbouwaannemer hier om 7u aan mijn deur. *Gaap*. Klaar om de betonvloer te storten. Maar daarvoor moesten ze eerst nog de fundering uitgraven en overal plastiek en wapeningsnetten leggen. De aardingskabel moest er ook nog onderdoor gelegd worden, een klein gat naar de kelder dichten en dan wachten tot de betonmolen er was. Ondertussen metselden ze nog 2 rijen op de gemene muur van de garage, waar de welfsels gezeten hadden. Zo is de buurman ook weer gerust dat hij geen water binnen krijgt.

En toen stond er dit ineens in mijn achtertuin:
Om het hun makkelijker te maken om de beton te storten, hadden ze ook een betonpomp laten komen. Wat een gevaarte. Even later was de betonmolen er ook en na wat toertjes draaien werd die aangesloten op de pomp en konden ze beginnen met het storten. En dat ging snel. Op een half uurtje zat het er allemaal in en was het mooi glad gestreken. 

Na een dagje drogen konden ze beginnen met het metsen. Er moest een deuropening dichtgemetst worden tussen de living en de berging (oude keuken) en dan een nieuwe muur met deuropening tussen de berging en de nieuwe achterbouw zodat ik later vanuit de keuken in de berging kan. En dan kwam er nog een muurtje in de berging om een nieuwe wc te maken die vanuit de inkom bereikbaar is.


Zo, en nu weer een weekje wachten. Op 1 september begint de dakwerker met de houtskelet van de achterbouw.

3 opmerkingen:

  1. Manman ik heb telkens weer bewondering voor hoe jij dat allemaal ziet zitten. Tof! Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. knap gedaan hoor, veel werk zo te zien. Hopen dat het mooi word. Ben benieuwd hoe de vloer er uitkomt te zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!