donderdag 2 oktober 2014

De houtskelet - deel 2

Maandag was de dakwerker terug om de laatste dingen af te werken aan de achterbouw. 
Eerst nog wat onderdakplaten plaatsen tegen de structuur en daar werden dan kepertjes op bevestigd om de gevelbekleding tegen te maken. 's Middags zat er dat allemaal tegen. Het hout ziet nu nog redelijk roodbruin, maar dit gaat op den duur allemaal vergrijzen.
Dinsdag dan nog wat afwerkingslatjes, een dakrand en als laatste een regenpijp. Daarvoor moesten we nog wat knutselen om de pijp te laten aansluiten op de afvoer, want die zat iets te ver van de muur. 


Nu zit het werk van de dakwerker er voor even op en moeten we zelf weer aan de slag. Ook tegen de garagemuur van de buren gaat de gevelbekleding doorgetrokken worden. Dat gaan we zelf doen.
Maar eerst reden we nog een paar keer op en neer naar het containerpark om al het puin en afval dat nog in de tuin lag weg te doen. Nu is het daar weer proper.

Gisteren hebben we dan kepers tegen de garagemuur gezet (dinsdag ook al wat, tot onze boor het begaf, maar gelukkig heb ik een behulpzame buur en konden we snel weer verder met een nieuwe boor) en al enkele planken hout. De rest volgt binnenkort als we weer eens wat tijd hebben.

En vandaag zijn de verwarming-mannen hier geweest om de leidingen van de radiatoren en het sanitair te leggen, ventilatiegaten te boren en een nieuwe gasleiding te leggen. Zo is binnen alles klaar om de plakker te laten komen.

To be continued...

2 opmerkingen:

  1. Dat gaat daar goed vooruit zeg! :) Bij ons gaat het iets minder vlot :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat super om dat allemaal te lezen van iemand anders, wij hebben ook geblogd met onze verbouwing en ik kijk er nog steeds graag naar terug (nu al even niets meer geschreven)...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!