woensdag 1 januari 2014

Gyproccen

De kerstvakantie is voor mij twee weken aan een stuk gyproccen op de zolder, met de hulp van de mama en de papa. (Gelukkig zitten de feestdagen er nog tussen zodat we af en toe toch wat rust hebben.)

De bedoeling is dus om mijn nieuw dak verder af te werken met gyproc. De vrijdag voor de vakantie werd al het materiaal geleverd: houten latjes, metal studs, isolatie, schroeven en de platen. Die avond hebben we ook al snel de houten latjes tegen de zijkanten van het dak getimmerd, toen konden we er nog makkelijk bij zonder dat er materiaal in de weg lag. Zaterdagmorgen hebben we dan met 8 man alle platen naar boven gedragen, op een dik half uur lagen alle 76 platen boven, goed gewerkt!
In de namiddag heeft een vriendin dan wat uitgelegd over de metal studs en nog wat meegeholpen voor we samen gingen optreden met ons koor. De ouders hebben ondertussen nog wat verder gewerkt.

De volgende dagen was het dan vooral metal studs zetten tegen de zijmuren en daar nog isolatie tussen plaatsen. We moesten ook nog rond de schouw werken, dat was iets ingewikkelder maar het is gelukt. Eens de isolatie er in zat konden we eindelijk de eerste plaat gyproc er tegen zetten. Dan begint het er pas echt als een ruimte uit te zien!

Rond de veluxen moesten we eerst nog wat verder uitvullen met latjes zodat de platen er waterpas tegen stonden. Weer heel wat denk- en puzzelwerk, maar wel met resultaat. En daarna konden we aan de plafond beginnen. Gelukkig waren het platen van maar 60 cm breed, anders konden we die nooit omhoog houden.

Momenteel moeten we nog 1 zijkant van het dak afwerken en een stukje plafond. Als dat klaar is kunnen we de tussenwand (tussen mijn toekomstige slaapkamer en dressing) nog zetten. Maar nu nog een avondje rusten en dan nog 3 daagjes werken waarin we hopen alle platen gezet te krijgen. Erna moet alles dan nog afgesmeerd worden, dat wordt nog een vervelend werkje.

Zo ziet het er momenteel uit (na zo'n 8 werkdagen):

3 opmerkingen:

  1. Amaai jong, dat gaat daar goed vooruit en het ziet er super uit! Zoiets zijn wij ook van plan met onze zolder. Hopelijk iets voor binnenkort.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben jaloers op jou zolder! Bij ons komt het er (nog) niet van de gyproc er tegen te zetten. Maar das goed dat ik weet dat jij dat kan, dan heb ik een hulplijn om te bellen als ik er aan begin :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!