zondag 17 november 2013

En toen waren er ineens ramen!

Een maand geleden lag mijn nieuw dak erop. Dat werd ondertussen al geïsoleerd door de ouders. Het volgende dat aangepakt moest worden waren de ramen, zodat ik hopelijk iets warmer zit voordat de winter begint. Nu staken er namelijk nog stalen ramen in met enkel glas, niet geweldig qua isolatie dus.

Op 2 september kwamen ze de bestaande ramen opmeten en dan is het zo'n 8 à 10 weken wachten tot ze ze komen plaatsen. Dus informeerde ik vorige week even hoe ver het stond en ineens konden ze de ramen de 6de al komen plaatsen. Dat was sneller als verwacht :). Dus dinsdagavond probeerde ik zoveel mogelijk op te ruimen en aan de kant te zetten, zodat het niet te vuil werd als ze de oude ramen uitbraken.

De volgende morgen stonden ze met drie man en mijn nieuwe ramen voor de deur. Alles werd uitgeladen en voordat ik naar mijn werk vertrok hadden ze al een raam uitgebroken. Ik moest jammer genoeg weg. Spannend afwachten dus tot 's avonds. Niet dat ik in de donker er veel van zou kunnen zien. De ouders konden al wat eerder gaan zien, het zag er goed uit volgens hun. Ze zijn dan ook meteen beginnen poetsen want het was nogal stoffig van het uitslijpen. Zo kon ik in een proper bed gaan slapen :).
En de ramen zagen er inderdaad goed uit, een heel ander zicht, maar zoveel beter dan ervoor. Een mooie voordeur, vliegenramen, ventilatieroosters,...en veel meer daglicht binnen (bye bye geel glas). Enkel de binnenkant moet nog opnieuw bepleisterd worden, maar dat is voor later. En dan ook nog wat silicone van de rolluiken afkrabben, jeuj.

2 opmerkingen:

  1. Wow dat gaat goed nu hé, bij ons duurde de verbouwingen altijd maar langer.. aannemers zucht, gelukkig wonen we nu lekker in ons verbouwde huisje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amaai, dat ziet er meteen helemaal anders uit zo met die ramen! En zo'n toffe voordeur joh! Super!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!