dinsdag 22 oktober 2013

Het dak eraf!

En er terug op natuurlijk :).

Ondertussen al 2,5 maand geleden dat ik hier nog iets heb neergepend, foei. Maar het was druk dus. Er werd opgemeten, plannen uitgetekend, een melding ingediend, afspraken met dakwerkers en techniekers gemaakt en offertes vergeleken. En dan de werkmannen vastleggen natuurlijk.
Het eerste werk dat er aan mijn huis moest gebeuren, was het vervangen van het dak. Met structuur en al. Want de balken hingen helemaal door en er zat houtworm in. Daar kon je echt geen kamer meer onder maken.

Vorige week was het dan zover, iieee. Ondanks het slechte weer is het toch gelukt om er een nieuw dak op te krijgen in een week tijd. Fjoew.

's Maandags werd al het materiaal en een container geleverd. Maar omdat het 's avonds kon regenen gingen de pannen er nog niet af en heeft de dakwerker de spanten dan al maar uitgetekend. Dinsdag was het dan wel zo ver, al de pannen er af! En 's avonds weer alles dicht leggen met een zeil. Maar goed dat dat er op lag, want nu regende het wel wat, gelukkig kwam er niet te veel water binnen.

's Woendags werden de nieuwe spanten en het onderdak geplaatst, nu kreeg het dak weer vorm! Met aan beide zijden plaats voor 2 veluxen. Op donderdag werden de panlatten en de veluxen geplaatst en dan konden de pannen er vrijdag op. Klaar, een mooi nieuw dak, met veel daglicht en uitzicht op de kerktoren en het gerechtsgebouw van Hasselt in de verte.

Volgende week gaan we beginnen met de isolatie te plaatsen en dan ergens in de kerstvakantie beginnen we met de gyproc. De verbouwing is dus echt gestart nu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk!