zondag 2 februari 2014

Over smeren, verwarming, elektriciteit en het gevecht met het behang

Het is al weer even geleden dat ik nog van mij heb laten horen, maar in de tussentijd is er weer veel gebeurd in dat huisje van mij.

Op het einde van de kerstvakantie waren we zo ver rond als we konden met de gyproc. De tussenmuur werd gezet en langs 1 kant al bekleed met platen. Voor de andere kant moesten we wachten tot de elektriciteitkabels erin zaten. Gelukkig moesten we daar maar even op wachten. Al snel stonden alle stopcontacten en schakelaars in mijn muren en was er stroom en licht op de zolder! Eens dat alles erin zat, kon de muur afgewerkt worden en konden we (de papa) beginnen met de naden dicht te smeren.
De zolder voor en na het smeren
In de keuken moest er ook nog een vuil werkje gebeuren. De schouw moest er afgebroken worden, samen met een paar keukenkasten) om plaats te maken voor de CV-ketel. We konden een piqueur lenen, waarmee het gelukkig wat vooruit ging. Maar wat een stof! Ik had ineens geen gel meer nodig om mijn haar recht te zetten (en ik mocht het 3 keer wassen om alles eruit te krijgen :)). En wat we daar nog allemaal tegenkwamen: eerst een laag puin van alles wat er langs boven ingevallen was, een hoop roet, kranten en 2 duiven (de ene al herkenbaarder dan de andere). En erna poetsen natuurlijk! En dan komen ze de volgende dag de CV-ketel hangen, leidingen voor de badkamer slijpen, verwarmingsbuizen leggen, ... en dan kan je weer opnieuw poetsen :).
Mijn halve keuken met verwarming en de toekomstige badkamer

Nog wat verder smeren op de zolder, en ik begin ondertussen met het behang af te doen. En dat behang is verschrikkelijk! Zo van dat dik structuurbehang dat je niet nat kan maken en dus langs geen kanten van de muur wil. Stukje voor stukje dus, en dat duurt wel even.
Het vervelende behang en de bijhorende chaos

Deze week werd de elektriciteit op de verdieping ook vernieuwd: nieuwe kabels trekken en bijkomende stopcontacten plaatsen. En ondertussen zit de eerste laag ook tegen de gyproc.

Veel gebeurd dus :). Mijn bouwaanvraag voor de nieuwe achterbouw werd ook nog goedgekeurd, woehoe, die moet nu 30 dagen uithangen en ondertussen kan ik op zoek naar een aannemer (en verder behang afdoen).

1 opmerking:

  1. goed gewerkt, hier ook bij kerstmis gewerkt, volgende week verhuizen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!