maandag 26 januari 2015

De binnendeuren en de trap

De laatste eindsprint is hier ingezet! Nog 2 weken te gaan en dan starten ze aan de vloer en een week later is de keuken aan de beurt. Hoog tijd dus om alle laatste dingen in orde te brengen.

Vorige week zondag stonden mijn nonkel en mijn neef om 7u (jaja u leest het goed, 7u, *gaap*) aan de deur, klaar om mijn 3 nieuwe binnendeuren te installeren. Deze werden al op maat klaar gemaakt, maar moesten nu nog mooi recht in de muren gehangen worden. En daarvoor hebben we dan toch maar de hulp van de specialisten ingeroepen. En die hadden dat dan ook op 4,5u gefikst. Merci voor de hulp, mannen!
Ondertussen hebben de deuren al 1 laagje verf gekregen en wachten ze nog op een tweede laag.

Verder werd er nog wat geverfd (muren en plinten), de schouw werd opgeschuurd (klaar om te oliën), de elektriciteit werd afgewerkt (klaar om te laten keuren volgende week), de buitenlampen werden opgehangen en besteedde ik al ettelijke uren aan de trap.

Die trap dus, een hels werkje is dat. Papa heeft er eerst een dag aan gezeten om hem te proberen op te schuren, maar met die lijmresten erop ging dat toch niet geweldig. 
Dan heb ik maar eens geprobeerd of de tip van het internet iets zou uithalen: er een fles cola over uitgieten en dan hopen dat je de lijm wel kan wegkrabben na het wat te laten weken. En dat ging op sommige plekken al een beetje, maar nog niet goed genoeg. En dus heb ik mij toch maar een pot afbijtmiddel gekocht en uitgetest. Na 1 keer behandelen kon ik de lijm er voor het grootste deel vanaf krabben en na een tweede keer kwam ook de verf er af en kwam het beukenhout van de trap terug bloot te liggen. 
De treden zijn nu ondertussen bijna helemaal verfvrij, en de tegentredes zijn al lijmvrij. Zo ziet ie er nu uit:
Al een heel verschil met ervoor natuurlijk. Maar ocharme mijn armen en vingers, zo veel kracht heb je nodig om het (vooral de lijm) er af te krabben. Nog effe doorzetten dus, maar het resultaat zal er wel mogen zijn. De treden ga ik proberen te beitsen/sappen in een kleur die meer bij mijn vloer past, en de tegentreden zullen opnieuw wit geverfd worden.

Donderdag komen ze het sanitair en de ventilatie nog afwerken, dus dan kan je weer een update verwachten.

2 opmerkingen:

  1. Het gaat goed vooruit, ben al benieuwd naar de volgende post :-). En die trap, het is wat hé. Ik herken het helemaal! Maar al je werk van nu, zal echt wel opleveren later. Het is goed dat je het perfect hebt afgewerkt, want elk 'foutje' zou je blijven zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,
    Ik volg je blog nu al een tijdje en ben elke keer aan het uitkijken naar een volgende. Ik zat/zit zelf in een verbouwing en weet hoe tergend traag de tijd vooruit gaat als je uitkijkt naar iets maar dan plots schiet alles in een stroomversnelling en dat gaat het vooruit en is het resultaat écht zichtbaar. Je bent een pareltje aan het maken van je woning, echt! Groetjes, Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!