zondag 4 januari 2015

Afkastingen en nog meer verf

De afgelopen 2 weken werd er hier weer goed gewerkt. Vooral met verf en borstel om alles een mooi wit laagje te geven, maar ook met hout om enkele afkastingen te maken. 
Er zit nu overal primer en 1 afwerkingslaag op, maar waarschijnlijk komt er nog een extra laagje op om de kleinere vlekken er nog proberen uit te halen. De gang en de wc moeten wel nog volledig behangen en geverfd worden, maar daar wachten we nog even mee tot we de trap afgeschuurd hebben. Die ziet er namelijk zo uit na het weghalen van het tapijt: nog heel wat lijmresten die er eerst afmoeten en dan het hout zelf nog wat afschuren voor we de trap kunnen verven.
De wc kreeg ook een afkasting, en al een half vals plafond. Hier moet nu de ventilatie nog aangesloten worden en dan kan het plafond volledig dicht.
De teller kreeg een schoon kastje rond zich en de oude brievenbus werd dichtgemaakt. Nog een paar laagjes verf erop en die vallen ook weer minder op.
En de lelijke tegeltjes in de schouw zijn ook verdwenen achter een plaat mdf. Ook hier nog een paar laagjes verf tegen en dat gaat er heel mooi uitzien.

En zo komt het einde hier steeds meer en meer in zicht en gingen we vrijdag al op zoek naar een nieuwe zetel voor in de zithoek. Eindelijk ga ik mij na 10 jaar in een draaizeteltje eens kunnen uitstrekken in een fatsoenlijke zetel.

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk om het zo te zien vooruitgaan!! Goede vooruitzichten, die zetel, kan je lekker uitrusten na al je harde werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die haard blijft echt het pronkstuk hé, heel mooi! Trek voor de trap genoeg tijd uit, ik heb aan de onze heel wat werk gehad om alle lijmresten af te halen. Ik weet niet of je de trap gaat schilderen? Dan is mijn tip om heel secuur alle lijm weg te krijgen om tot een mooi resultaat te komen. Want werkelijk alle foutjes zie je, ik spreek uit ervaring :-(. Toch: succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!