dinsdag 6 mei 2014

En daar is de vloer

Vorige week was het eindelijk zover, tijd voor de vloer!
In het weekend nog de laatste voorbereidende werkjes gedaan: dorpels verwijderd, nog eens stofzuigen, ... En dan stond de vloerman 's maandags aan de deur om alles te komen egaliseren. Dat zag er 's avonds zo uit:
Al een grote verbetering alleszins. En dan was het een kwestie van opdrogen zodat ze de woensdag konden beginnen met de vloer te leggen. Goed stoken dus, alle radiatoren vollebak open en af en toe wat ventileren.
Gelukkig was het woensdag op de verdieping al droog genoeg om te kunnen starten. De zolder moest tot de week erop wachten.

Voor de vloer heb ik gekozen voor een LVT (luxury vinyl tile) vloer van Moduleo. Dit zijn allemaal aparte stroken die op de ondergrond gelijmd worden, met hetzelfde uitzicht van parket/laminaat. Het zou de opvolger voor laminaat worden omdat het veel beter tegen vocht kan en makkelijker is in onderhoud. Het grootste voordeel voor mij was dat het ook in de badkamer geplaatst kon worden, waardoor ik overal dezelfde vloer kon doortrekken.  
Omdat de vloer gelijmd moet worden, moet je dat wel door een vakmens laten doen (Deckers). Er bestaat ook een klikversie die je zelf kan leggen, maar dat is duurder in aankoop en geeft een minder gelijk resultaat. Zeker met mijn ongelijke vloer zou dat niet zo'n goede keuze zijn.

Het was dus spannend afwachten tot ik weer naar huis kon na het werk, om het resultaat te zien. En dat viel goed mee (want zo'n staal zegt toch niet alles). De hele verdieping was klaar en er lag zelfs al een klein deeltje op de zolder. Mijn bed kon dus terug naar boven verhuizen (na een weekje kamperen in de living). 

Gisteren werd de zolder dan nog afgewerkt en werden alle plinten gezet. Die plinten waren nog niet zo eenvoudig te plaatsen, omdat de muren en vloer niet overal even recht is, maar een vakmens is nu eenmaal een vakmens en hij heeft dat prima gedaan Nu moet ik enkel de verstekken en enkele nagelgaten nog wat bijschilderen.

En ondertussen gaan wij ons hier amuseren met de ikea-pakketjes, zodat ik hopelijk dit weekend in mijn nieuw bed kan slapen :).

2 opmerkingen:

  1. Heel mooie vloer! Het begint stilaan toch af te raken hé, je huis. Tof om mee te volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik kom hier ook graag kijken hoe het evolueert. Ben al benieuwd naar de volgende post :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!