woensdag 16 april 2014

En toen was er een badkamer

Nadat de badkamer helemaal geverfd en getegeld was, konden ze de badkamer komen installeren. Maandag werd de wc opgehangen en het lavabomeubel met spiegel en kolomkast. Ik heb ook hier voor wit gekozen omdat ik het niet te donker wil maken in mijn badkamer en de vloer al een houtaccent zal geven. En vandaag kwamen ze nog langs om de glazen douchedeur en de douchestang te zetten. 
Zo ziet het er nu uit:


Nu is het enkel nog 2 weekjes wachten tot de vloer komt, spannend. Maar ik moet nu al niet meer helemaal naar beneden als ik naar het wc wil :).

Maar voordat de badkamer gebruikt kon worden, moest die natuurlijk ook aangesloten worden op de riolering, en dat was toch een vuiler werkje. We vroegen ons al lang af waar dat die zat, die riolering, want in het keldertje was er geen buis te zien. We hadden ook al eens gegraven in de voortuin, maar niets gevonden. Bij toeval moesten ze bij de overburen ook werken aan de riolering. En daar werd de riolering op 1.5m diepte gevonden, na de halve voortuin open gelegd te hebben. Hij zat dus heel diep, daarmee dat we hem nog niet tegengekomen waren. En hij lag in het midden van de leefruimte.

Dus maandag werd er in mijn keuken de piqeur bovengehaald en een hele sleuf gemaakt op zoek naar de riolering. Daarbij werd ook heel wat zand bovengehaald. Enja hoor, ook hier moesten we tot in de living graven eer we de buis tegen kwamen. Maar ik was al blij dat we ze gevonden hebben. En dan aansluiten maar! 
Zo zag het er bij het graven uit en erna, voorlopig afgedekt met wat houten planken. Maar voor een werkende badkamer moet je wat overhebben he :).

De elektricien kwam vandaag ook nog langs om nog een paar stopcontacten te zetten en om alle afdekplaatjes te plaatsen. Weer een stapje dichter bij een volledig afgewerkte verdieping.

Mezelf trakteerde ik deze week ook nog op de DIY -word banner van Omm design. Eindelijk terug in voorraad bij Buiten de Lijntjes, dus meteen besteld! En al een leuke spreuk tegen de muur gehangen.

2 opmerkingen:

Een reactie is altijd leuk!