dinsdag 26 april 2016

De tuinaanleg is gestart

Hallo daar! Zo lang geleden dat hier nog iets geschreven werd. Ondertussen is mijn verbouwing al iets meer dan een jaar afgerond. En toen waren de centjes op :) en moest ik nog wat geduld uitoefenen voor de tuin aangelegd kon worden. Het tuinplan was er al lang maar nu zijn we eindelijk van start gegaan. Kijk maar even mee. 

In de voortuin werd het gras eruit gezwierd en werden de rode betontegels vervangen door schone kleine klinkertjes. Nu nog planten en kiezels plaatsen.

In de achtertuin was er heel wat meer werk, veel grondwerk, fundering, riolering en elektriciteit leggen. Maar het terras lag er al op 1 dag, dan funderingsmuren metsen om het hoogteverschil met de straat op te vangen. Trapjes en klinkers aanleggen en daarna konden ze aan de tuinmuur voor het overdekt terras en het tuinhuisje beginnen te metsen.

En zover zijn we nu. Klaar voor het houtwerk om het dak en nog een muur van het tuinhuisje te maken, een houten schutting met deur te plaatsen en dan nog een draad tussen de buurvrouw en mij.

Als dat dan allemaal klaar is, kunnen de planten komen. En dan maar hopen dat het weer eens wat beter wordt, zodat ik buiten van mijn nieuwe tuin kan genieten.

Tot snel voor een nieuwe update!

5 opmerkingen:

 1. Ziet er al mooi uit, benieuwd naar het resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, dat ziet er echt leuk uit! Wij maken hier ook wat tuinplannen, maar helaas zitten de meeste aannemers al volgeboekt tot na het bouwverlof :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn ook bezig met onze tuin, nadat we, net als jij, eerst weer wat centen moesten verzamelen om eraan te kunnen beginnen. Het ziet er alvast goed uit hé. Ik ben al benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Welk materiaal/kleur/formaat zijn die grote tegels in de achtertuin, want die vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!