zaterdag 6 december 2014

Gyproc en een teller

Veel gebeurd deze week! 

Ten eerste de gyproc. Hier hoort een heel verhaal bij :). Voor het plaatsen van de verwarming en de elektriciteit van de verdieping moesten we via het plafond van de living gaan. Dus daar moest nu één of andere afkasting rond komen. Eerst was het de bedoeling om enkel de zijkanten te verlagen, maar toen de ouders de structuur probeerden te maken, bleek alles weer heel scheef te zijn. Scheve muren, scheve plafond en dus bijgevolg heel moeilijk om daar iets rechts rond te maken. Het zou het scheve alleen maar meer gaan accentueren. 
Op zoek naar een andere oplossing dus. Eerst even gedacht aan een spanplafond, maar dat was toch wel heel duur. Gyproc dus! Een verlaagd plafond over de hele ruimte (bye bye rozetten). Maar omdat dat een stuk moeilijker is om zelf te plaatsen, hebben we toch maar besloten om een vakman te laten komen. En omdat hij dan toch bezig is, lieten we hem de achterbouw ook volledig doen. Zo is het resultaat zeker goed, want je moet daar toch nog heel wat jaren tegenaan kijken.

Normaal gezien kon hij pas in januari komen, maar omdat er ergens anders wat vertraging was, kon hij deze week drie dagen komen werken. En hij heeft hard gewerkt, want alles is al af. Woehoe! Nu moeten we het nog wat schuren en daarna kunnen we beginnen met verven.

De houten balk bij de schouw werd ook ontmanteld en eronder zat een gepleisterde boog. Dit oogt al heel wat lichter dan dat zware houten geval. Hij ziet wel enorm geel van de nicotine (bah) dus die gaat er ook een stuk beter uitzien na een likje verf.
Nu zie je ook het geheel van de ruimtes nog eens met de afgewerkte chape.

En dan als tweede: een nieuwe teller die Infrax moest komen plaatsen. Hier zal ik het kort houden.
Voor en na:

Nu de afkasting nog aanpassen, want de kast steekt verder uit dan de oude.

De dakwerker werkte ondertussen de dakrand buiten verder nog af en plaatste de dampkap op het dak.

Op naar de kerstvakantie, dan gaan we er hier invliegen: verven, behangen, deuren plaatsen, de trap aanpakken,...

2 opmerkingen:

  1. Uw nieuwe teller ziet er net iets veiliger uit dan de vorige :) Begint er al goed uit te zien he! 't gaat precies snel vooruit nu

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk!