zondag 16 maart 2014

Over verven enzo

De afgelopen weken zagen we hier maar 1 kleur: wit. Het verven is gestart! Papa hield zich bezig met de zolder en ik met mijn kleerkast.

3 laagjes verf op de gyproc en dat begint er al als een echte kamer uit te zien. Zalig als de zon binnen schijnt, zo licht dat het er is. Momenteel mijn favoriete ruimte. Ik zie er echt naar uit om mijn bed daar neer te zetten.
Maar eerst moeten we het muurtje rond het trapgat nog maken. De houten structuur hebben we vorige week gezet en nu moeten we er nog houten platen tegen zetten en dan gyproc. En als dat gesmeerd en geverfd is, is de zolder klaar voor de vloer!
En dan die kleerkast: ook hier waren 3 lagen lakverf nodig eer dat dat blauw wat wou verdwijnen. Jammer genoeg is het niet overal 100% geslaagd, de verf op de pianoscharnieren blijft niet overal hangen (wrijving bij het opendoen) en daar komt terug wat blauwe verf piepen. Tja, het ziet er alleszins beter uit als ervoor
Er werden ook nog nieuwe deurknopjes erop op gezet, dat geeft het meteen een moderne look.

Ook in de badkamer werd er nog gewerkt: de tegelaar kwam eerst een waterdichte verflaag zetten op de mdf en de muur (in het roos) en daarna kon hij aan het tegelen beginnen. Ik heb voor grote witte tegels gekozen, matte met rechte hoekjes waardoor de voegen dun kunnen blijven. Het was wel even puzzelen hoe we ze moesten plaatsen, omdat het gat voor de nis niet helemaal juist stond, maar het is toch gelukt door met een halve tegel te starten.
Er zit ook al een eerste laag verf op de mdf, het plafond en de deur. Nu moeten we de muren nog behangen en verven en dan kunnen ze de badkamer verder komen installeren.
Hopelijk kan ik jullie binnen een paar weken weer wat meer laten zien!

2 opmerkingen:

Een reactie is altijd leuk!