zondag 12 mei 2013

Tot nu toe

Als je nieuwsgierig bent naar het verhaal van hoe ik mijn huisje kocht, dan kan je hier het uitgebreide verhaal lezen. In kort komt het erop neer dat ik na 2 jaar vruchteloos zoeken in Leuven, mijn toevlucht heb genomen tot Hasselt, waar ik al zeer snel mijn goesting vond en na een weekje zoeken al meteen uitkwam bij nummertje 21. Er moest zeer snel beslist worden, want er waren heel wat geïnteresseerden. Dus de volgende dag hadden we al toegezegd. Een week later werd de voorlopige overeenkomst getekend en toen was het officiëel: ik had een huisje gekocht!

Het eerste wat ik dan moest doen was op zoek gaan naar een lening. Een paar banken afgaan, vergelijken, en wat tegen elkaar uitspelen en dan beslissen. Ondertussen zit de leningaanvraag bij de notaris en moeten we daar nog even op wachten. En over een dikke maand kan de akte dan getekend worden. Ten laatste 22 juni zou ik een sleutel in mijn handen moeten hebben. Nog even geduld dus :).

Terwijl we nog even wachten, houden we ons bezig met de plannen. Want er moet nog heel wat in gebeuren. Een nieuw dak, ramen, badkamer, elektriciteit vernieuwen, verwarming,... en hopelijk ook een nieuwe achterbouw en carport. Maar daarvoor moeten we eerst zien wat er allemaal in het budget past en hebben we al een paar aannemers gesproken zodat die een offerte kunnen opmaken. Zo kunnen we beter inschatten wat er allemaal met het budget kan gebeuren. We gaan alleszins veel zelf proberen te doen om zo wat te kunnen besparen.

Volgende keer laat ik jullie iets meer van de plannen zien. Eerst moet ik nog even bij de stad informeren of het wel allemaal mag wat ik wil doen. En ondertussen tellen we verder af naar de 22ste.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie is altijd leuk!